Meer hypotheek bij aankoop woning met beter energielabel 2024

Energielabel bij aankoop woning

Het energielabel gaat een rol spelen bij het bepalen van de maximale leencapaciteit bij aankoop van een woning. Gaat het om een woning met een relatief lager energieverbruik? Dan kan deze persoon meer lenen. Afhankelijk van het energielabel mag een bepaald bedrag buiten beschouwing worden gelaten.

Energielabel woning Bedrag dat buiten beschouwing kan worden gelaten
E, F, G € 0,-
C, D € 5.000,-
A, B € 10.000,-
A+, A++, A+++ € 20.000,-
A++++ zonder energieprestatiegarantie € 40.000,-
A++++ met energieprestatiegarantie voor minimaal 10 jaar € 50.000,-

Het gevolg hiervan is dat de maximale leencapaciteit hoger wordt als het energielabel beter is. Dit komt door het hogere energieverbruik bij woningen met energielabel E, F of G. Hoe beter het energielabel, hoe hoger de maximale leencapaciteit.

Gerelateerde artikelen

Nog minder dan 50 dagen en dan starten de Olympische Spelen in Frankrijk. Vanaf 28 juli starten de wedstrijden voor Sara Wennekes Surfing om zich te kwalificeren voor de Medal Race op 2 augustus. Door Studio Buen is h...

Jaarruimte en inhaaljaarruimte voor extra pensioen zijn verruimd

Naast uw AOW en uw pensioen bij het pensioenfonds, kunt u ook zelf extra pensioen regelen. Dit kan bijvoorbeeld via een lijfrenterekening of lijfrenteverzekering. De jaarruimte is het bedrag waarmee u uw pensioen via ...

#TEAMSARA

Vanaf 26 januari start het WK IQfoil op Lanzarote. Hét moment voor Sara Wennekes Surfing om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen 2024. Wij hebben er alle vertrouwen in en zijn #TEAMSARA !!